Dimarts, 12 Setembre 2017 16:50

Lluita escènica - BASSC

bannerweb

 

Esgrima teatral i lluita a mà buida

Curs anual Classes setmanals de dues hores, Dimecres 18h a 20h

Les classes estaran dividides al principi en:

- 1 ½ hora d'esgrima

- ½ hora a mà buida

Al principi donaríem menys temps a la mà buida perquè les tècniques són més fàcils d'aprendre.

Estem acostumats a fer servir les mans però les espases fa temps que van caure en desús i les tècniques d'esgrima són una mica més complicades.

Més endavant, a mesura que els alumnes tinguin més assimilada l'espasa i daga anirem donant més temps a la mà buida.

El primer trimestre seria totalment tècnic i es posarà èmfasi en la seguretat física dels actors i en la precisió i claredat dels moviments.
La primera classe la dedicarem a aprendre les diferents parts de l'espasa, als protocols de seguretat que els alumnes hauran d'observar sempre en qualsevol classe, assaig i / o actuació com ara la distància correcta entre els dos actors, el contacte visual freqüent , entre altres coses i introduirem els moviments defensius, passos i algun moviment ofensiu. Aquesta introducció és bàsica i serveix per a totes les armes.

Les classes durant el primer trimestre es dividiran en:
- Escalfament. Jocs dinàmics per elevar la temperatura corporal seguits d'estiraments. Depenent de si la classe anterior és física o no, l'escalfament duraria més o menys temps.

- Passos. Aprenentatge i pràctica dels diferents passos que s'utilitzen en l'esgrima escènica.

- Parades defensives. Aprenentatge i pràctica dels moviments defensius.

- Drills. Exercicis en parelles dissenyats per a l'aprenentatge i pràctica dels diferents moviments defensius i ofensius.

Per a la lluita a mà buida aprenem:

- Bufetades

- Cops de puny

- Parades

- Atacs amb el colze

- Caigudes

- Tècniques d'energia al revés (estrangulacions, estirades de cabell, etc)

- Cops de genoll

El segon trimestre es faria servir per treballar dues coreografies. A través de les coreografies aprofundirem en la correcta execució de les tècniques, a més de treballar en el ritme de la lluita, en la intenció del personatge en executar els diferents moviments, etc. Durant el tercer trimestre els alumnes triaran un company / a i dues escena. En aquest moment els alumnes ja han d'estar molt familiaritzats amb les tècniques d'esgrima i amb la coreografia. El trimestre sencer es dedicarà a la interpretació de les escenes i les coreografies.

Les coreografies seran les mateixes per a tots encara que alguns moviments s'adaptarien a les necessitats de les escenes.

Els alumnes tindran l'opció de fer un examen i obtenir la certificació de actor- Combatant per la BASSC

 

 

 

back to top